Een luxe woning voor weinig geld

Nu de huizenmarkt weer in beweging komt begint het bij veel mensen weer te kriebelen. De weggestopte woonwensen komen weer naar boven en de zoektocht naar een nieuwe woning begint. Je hebt allerlei wensen waar je rekening mee wilt houden, samen te vatten in enkele woorden: licht, ruimte, voorzieningen en vooral ook: betaalbaar.

Licht, ruimte en voorzieningen
Je wil in je eigen woning niet het gevoel hebben dat je krap zit, dat je concessies moet doen bij de verdeling van slaap-, werk- en loungeplekken. Dat betekent dat je nieuwe woning voldoende kamers moet hebben om iedereen een prima slaapplek te geven en dat er voldoende ruimte overblijft voor een werk- of hobbyruimte. Het liefst wil je ook buiten over die vrije ruimte beschikken, misschien wil je zelfs het liefst een vrijstaande woning. Daarnaast is het ook belangrijk dat je droomhuis niet te ver van voorzieningen af staat, zoals winkels, scholen en dergelijke.

Betaalbaar
Voor een combinatie van licht, ruimte en voorzieningen betaal je in Nederland al snel de hoofdprijs. Kan dat niet wat voordeliger? Zeker, als je bereid bent een beetje verder te kijken dan je gedacht had zijn er volop mogelijkheden. In Duitsland zijn de woningen een stuk voordeliger, zodat je vlak over de grens al je woonwensen waar kunt maken. Wat je nodig hebt is een goede makelaar, die gespecialiseerd is in woningen in Duitsland, zodat je alle hulp krijgt die je nodig hebt. Kijk eens op oostmakelaardij.nl voor meer informatie.

Op huizenjacht in Duitsland!

Op zoek naar een ander huis en altijd al eens gedroomd van een woning in Duitsland? Dan is dit de uitgelezen kans! Oostmakelijkerdij.nl heeft namelijk een groot aanbod in huizen over de grens. Tal van vrijstaande woningen tegen een zeer aantrekkelijke prijs zijn bij Oost makelaardij te vinden. Met ruim tien jaar aan ervaring en een uitstekend netwerk is Oost makelaardij de juiste makelaar om u aan een huis in Duitsland te helpen.

Oost makelaardij helpt u graag in uw zoektocht naar het perfecte huis. Door een goede verstandshouding met de lokale overheid en banken hebben wij goed zicht op de financieringsmogelijkheden. Oost makelaardij helpt u vanaf het bezichtigen van een huis tot de uiteindelijke aankoop.

Voor geïnteresseerden en potentiele kopers van een woning in Duitsland organiseert Oost makelaardij regelmatig een informatie avond. Hierbij probeert Oost makelaardij u van zo veel mogelijk informatie te voorzien omtrent bepaalde zaken. Dit zijn zaken zoals een aankoop van een huis, financiering en verzekeringen in Duitsland. Daarnaast bestaat nog de mogelijkheid om zelf vragen in te brengen waarmee u uw voordeel kunt doen.

Bent u geïnteresseerd in een verhuizing naar Duitsland of heeft u al een huis op het oog. Neem dan gerust eens een kijkje op de website oostmakelaardij.nl of neem contact op en Oost Makelaardij helpt u graag verder.

Een huis kopen in Duitsland

De aantrekkelijke huizenmarkt in Duitsland zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders de overstap maken naar onze oosterburen. In alle gevallen is het handig om een makelaar in de hand te nemen die verstand van zaken heeft. Bij Oostmakelaardij wordt iedereen op een klantvriendelijke en specialistische wijze geholpen.

Omdat de Duitse wetgeving omtrent het kopen van een huis totaal anders is als in Nederland, kan men ook niet zonder ervaren makelaar. Oostmakelaardij gaat samen met u kijken naar een goede plek waar u zich kunt huisvesten. Als u een huis heeft gevonden in een regio die bij u past, dan begint het proces van aankoop. Er zijn een aantal zaken anders bij de koop van een huis in Duitsland ten opzichte van de Nederlandse gang van zaken.

Het is belangrijk op te merken dat de ondertekening van het contract niet genoeg is om de overdracht van eigendom te voltrekken. Het pand moet ook worden geregistreerd, waarbij de notaris aanwezig moet zijn. De notaris zal de gegevens controleren om ervoor te zorgen dat er geen enkele reden is waarom de verkoop niet kan doorgaan. Zij zullen ervoor zorgen dat al het papierwerk correct is voltooid. De akte van verkoop zal worden gedaan in hun aanwezigheid.

Oostmakelaardij helpt u met het vinden van een huis naar wens. Door hun goede beheersing van de Duitse taal, is er geen probleem met communicatie met verkopende Duitse partijen. Zij begeleiden u dan ook bij het hele proces van aankoop van a tot b.

Actief op de Nederlandse èn de Duitse huizenmarkt

Op de grens met Duitsland is Oost Makelaardij in Emmen een specialist voor de Nederlandse huizenkoper. Maar op oostmakelaardij.nl is natuurlijk ook het aanbod op de Nederlandse huizenmarkt – in Zuidoost Drenthe – te vinden. Dat zal u geenszins verbazen!

Als u de zoektocht naar uw nieuwe huis niet (geheel) zelfstandig wilt uitvoeren, heeft u aan Oost een betrouwbare makelaar in Emmen. Of het nu gaat om een zoekopdracht te plaatsen, of om de waarde van uw te kopen of verkopen huis te bepalen. U kunt hiervoor contact opnemen via de speciale buttons onderaan de webpagina!

Uw makelaar in Emmen e.o.

Oost Makelaardij heeft een ruim 15 jaar ervaring in het vak als makelaar opgedaan in de regio Emmen. En ook met de kennis van het makelaarsvak zit het wel goed. Oost is voor u de makelaar op het gebied van:

  • aankoop,
  • verkoop,
  • verhuur en
  • taxatie  van uw huis in Nederland of Duitsland.

Als makelaar hebben wij de belangen van onze klant hoog in het vaandel staan. Immers, pas als u tevreden bent, is uw makelaar dat ook!

Wie zoekt, zal vinden
Zoekt u een huis in Drenthe of Duitsland, of wilt u uw huis verkopen, neem dan snel een kijkje op oostmakelaardij.nl. Wie zoekt bij Oost Makelaardij, zal vinden.
Oost, uw makelaar in Emmen!

Wonen in Duitsland, de makelaar denkt mee

Het is heel aantrekkelijk om in Duitsland een huis te kopen. De woningmarkt is daar lang niet zo op hol geslagen als in Nederland. Wat hier betaald wordt voor een kleine rijtjeshuis, levert in Duitsland in het grensgebied een flinke vrijstaande woning op. En het is ook leuk om in Duitsland te wonen. De huizen hebben een heel eigen architectuur en ademen een knusse warme sfeer. De bevolking is vriendelijk en er is veel rust en ruimte. Nog een voordeel is dat de Nederlandse steden op korte afstand liggen. De afstand tot werk en winkels is meestal niet groot en de wegen zijn rustig.

Informatie avonden
Oostmakelaardij.nl geeft veel informatie en service voor wie over de grens wil gaan wonen. Ze nemen de koper veel werk en zorgen uit handen en spreken de Duitse taal uitstekend, zodat een overdracht en verhuizing soepel kunnen verlopen. Op de site is een groot aanbod van woningen te vinden in de hele grensstreek in het Noordwesten, zowel op Nederlandse bodem als in Duitsland. Om potentiële kopers wat meer wegwijs te maken in het reilen en zeilen van een koop over de grens, organiseert de makelaar ook regelmatig informatie avonden waar iedereen voldoende materiaal mee krijgt naar huis om zelf verder te kunnen. Dit helpt de koper om uiteindelijk te beslissen of hij de stap wil zetten of toch maar niet.

Maak je woonwensen waar

Nu de woningmarkt langzaam maar zeker weer in beweging komt, komen er voor velen weer mogelijkheden om naar een nieuwe woning uit te zien. Bij de aankoop van een nieuwe woning is de zorg om de verkoop van de oude woning gelukkig steeds kleiner. Hoe zit het met je woonwensen? Het wordt tijd om eens te onderzoeken aan welke eisen je nieuwe woning moet voldoen.

Inventariseer je woonwensen
Je nieuwe woning moet uiteraard voldoende ruimte hebben. Dat betekent niet alleen dat er voldoende slaap- en werkvertrekken moeten zijn, maar ook dat elke ruimte op zichzelf voldoende ruim is. Al je spullen moeten er moeiteloos in passen. Behalve de ruimte binnenshuis is ook de buitenruimte van belang. Misschien denk je aan een vrijstaande woning, liefst voorzien van een garage en een ruime tuin. Als je dit soort woonwensen bekijkt en ziet welke prijskaartjes er aan de woningen in het Nederlandse woningaanbod hangen, dan zakt de moed je in de schoenen. Dat is wel erg prijzig.

Er is hoop!
Maar gelukkig zijn er toch mogelijkheden om je woonwensen te laten uitkomen. Kijk eens over de Duitse grens. De koophuizen in Duitsland zijn aanzienlijk prettiger geprijsd dan vergelijkbare woningen aan de Nederlandse kant. De voorzieningen in Duitsland staan op een hoog peil en Nederland is niet ver weg. Kijk eens op hollandimmocenter.com naar alle mogelijkheden om je woonwensen te laten uitkomen. Je nieuwe droomhuis staat in Duitsland!

Kies ook voor Duitsland

Nederlanders die in Duitsland gaan wonen blijft populair, zeker in de grensstreken. De voornaamste reden is vaak de lagere prijs voor een woning. In Duitsland is de aanschaf van bijvoorbeeld een vrijstaande woning met een grote tuin een stuk meer betaalbaar dan in Nederland. Maar er zijn nog meer redenen om aan een woning in Duitsland te denken.

Tien redenen om in Duitsland te gaan wonen
Hier vind je een selectie van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een woning in Duitsland:
– Een groot huis voor een relatief lage prijs ten opzichte van Nederlandse woningen.
– Je kunt je huis helemaal naar wens laten bouwen. In Duitsland gelden minder strenge regels dan in Nederland.
– Wanneer je een belastbaar inkomen hebt in Nederland, kun je bij je eerste woning in Duitsland de hypotheekrente in Nederland blijven aftrekken.
– De Duitse woningen zijn van betere kwaliteit dan Nederlandse woningen.
– De steden en wijken zijn ruimer opgericht.
– Autorijden is goedkoper in Duitsland, zowel de wegenbelasting is lager als de brandstofprijzen.
– Winkelen en boodschappen doen kan wel tot 30% goedkoper zijn.
– De kinderbijslag is hoger.
– Gemeentelijke heffingen en belastingen liggen lager.
– De gezondheidszorg is beter in Duitsland, er zijn kortere wachtlijsten en lagere premies.

Dit zijn belangrijke redenen die je mee kunt nemen als je overweegt om in Duitsland te gaan wonen. Bekijk het aanbod van woningen op hollandimmocenter.com/nl en krijg een eerste indruk van wat Duitsland jou te bieden heeft.

Leve het landleven!

Leef je ook helemaal op bij het inademen van frisse lucht, omring je je graag met groen en wil je in een authentieke woning wonen? Dan is een boerderij misschien precies wat je zoekt. Wonen op een boerderij, dat is leven met en in de natuur. Telen van eigen groentes, plukken van fruit in je eigen boomgaard, het landleven is zo gek nog niet!

Liever geen standaard
Ben je ook zo uitgekeken op de standaard woningen met voorspelbare indelingen? Het leuke van wonen op een boerderij is ook dat het nooit een standaard woning is. Een boerderij biedt je de mogelijkheid om op een unieke manier te wonen, met een uniek ingedeeld en ingericht huis. Waar vind je dat nog? In de garage alle ruimte om je auto en fiets te plaatsen en bovendien nog ruimte overhouden om lekker te hobbyen. Hoe klinkt dat?

Vervul al je woonwensen
Wonen op een boerderij geeft je alle ruimte om heerlijk te wonen. Het is alleen jammer dat de prijzen van dit soort woningen in Nederland vaak een eind boven je budget gaan. Dat is net over de grens meteen anders: woningen en dus ook boerderijen zijn in Duitsland een stuk lager geprijsd. Ruimte boerderijen met voldoende ruimte er omheen om een heerlijk landleven te realiseren. Hier kun je je woonwensen laten uitkomen. Wil je meer weten over het nieuwe landleven? Kijk op hollandimmocenter.com/nl voor een actueel overzicht van de mogelijkheden!